top of page

Mat, dryck och religion

En måltid är mer än mat. Det är en strategi, ett fältslag som kräver noggranna övervägande och nödvändigheten att välja. Rätt temperatur, avvägning mellan surt, sött och salt, textur och kulör. Närmast en religion. En strävan efter högre höjder. Ambitionen att alltid hitta de bästa kombinationerna. Så ser vi det. Ni däremot, kan skita i allt det där, luta er tillbaka och bara njuta av grymt käk.

Meny

Förrätt

OST&CHARKPLANKA, 195:-/ 135:-

En variation av kallskuret och ostar, marinerade oliver & cornichons, hembakat fröknäcke, kökets hemgjorda marmelad.

LITEN SVENSK RÅBIFF, 139.-

70g hemmalt svenskt nötkött, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis

MOULES MARINIERS 135:-

Musslor i vitt vin, grädde, vitlök, timjan, brynt bröd.

UGNSBAKAD CAMEMBERT 159:-

Rostade valnötter, rosmarinhonung, rostad baguette och kökets marmelad

Vegetarisk råbiff på samma vis 129: -

Våra klassiker

REPUBLIKENS BURGARE

160g 219:- / 320g 285:- / 480g 335:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serveras i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat och pommes

SPICYBURGARE

160g 219:- / 320g 285:- / 480g 335:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serveras i ett briochebröd med stark habaneromajonnäs, het Mackmyra-whiskyglaze, romansallad, tomat, silverlök, hamburgergurka samt pommes

KLASSISKA CHEESEBURGAREN      160g 219:- / 320g 285:- / 480g 335:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost. Serveras i ett briochebröd med silverlök, hamburgergurka, amerikansk senap , ketchup och pommes.

VEGGOBURGARE, 209:-

Hemgjord veggobiff. Serverad i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat samt pommes

Varmrätter

FISH 'N' CHIPS (G)215:-

Ölpanerad torsk serveras med picklad gurka  pommes och hemgjord tartarsås

Skinnstekt röding (La) 269:-

Potatissallad med primörer, ramslökssås, grön sparris, picklad kålrabbi

SVENSK RÅBIFF (La) 219:-

140g hemmalt svenskt innanlår, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis

Sidfläsk & Tysk Thüringen korv (La) 269:-

Sommrig potatissallad, senap & pepparrotskräm och sotad spetskål

Bakad spetskål (Veg) (La)  199:-

Rostade vita bönor, picklad svamp & lök, betor, friterad potatis, soja smör, morotskräm, parmesan

S.O.S Tallrik (La) 169:-

Branteviksill, senapssill, matjessill med brynt smör, färsk potatis, smetana, rödlök, västerbottenost, smör och fröknäcke

Musslor

MOULES MARINIÈRES (La) 215:-

Musslor i vitt vin, grädde, vitlök och timjan. Serveras med pommes och aioli.

Dessert

CRÊME BRÛLÈE 95:-

Med sommarens bär

Chokladfondant  (La) (G)  95:-

Hemmagjord brynt smörglass, rostad kokos, karamelliserad annans

OST 129:-

Tre ostar serveras med frasigt fröknäcke, kökets hemgjorda marmelad

TRYFFEL, 30.- /STYCK

En hemmagjord chokladtryffel smaksatt efter säsong och tycke.

Lunch?

Ah men... Självklart! Det är väl en mänsklig rättighet att kunna få en bra öl redan till lunch? Och skulle det inte redan vara det inför vi det hos oss nu. Så det så. Och skall vi ändå hälla upp öl kan vi ju lika gärna servera god vällagad lunch när vi ändå är här, eller hur. 

Varje dag bjuder vi en kött- och en fiskrätt som vi kompletterar med en vegetarisk dito som vi byter varje vecka. Vatten, salladsbuffé, kaffe och kaka ingår alltid. Fredagar unnar vi oss med rätta en liten dessert dessutom.

Lunch fredag 11.00-13.30

Vill du varje vecka få lunchmenyn skickad direkt till din inkorg för att lysa upp bland spam och en strid ström av ännu fler arbetsuppgifter? 

Nyhetsbrev
bombers_small.png

Ale, Belgiskt, Stout, Hallonsoda?

Med 30 kranar, 16 leverantörer och stans största ölkyl innehållande ett flaskutbud som får de flesta att ramla av styrpulpeten kan vi helt enkelt inte garantera att precis allt alltid finns hemma - men då har vi minst nitton lika bra alternativ. Nya drycker läggs upp i sociala medier.

En svart marknad...

Nå, hur är det med druvor då? Och hallonsodan, vart tog den vägen?! ... äuumhh?! Okej då, det finns trots allt de som hävdar att vin är en dryck för gudar. Så ja, det finns en rad riktigt bra viner också. Helt i strid med Ölrepublikens konstitution, skall påpekas. Underrättelserapporter skvallrar om att det till och med skall förekomma kaffe, mjölk, mineralvatten och hallonsoda på menyn! Huga!

Provningar

PROVNINGAR

Är ni minst 8 st boka en egen provning. Öl, cider eller whisky. I kombo med mat, ost eller inte. Pris varierar utifrån era önskemål men de flesta brukar kvala in mellan 500-600 pengar per person.

Frågor om egen provning: info@olrepubliken.se

Öppna provningar

Våra öppna provningar kan alla komma på. Det är bara att välja ett par stycken av nedanstående, stryka annat ovidkommande i tjänstgöringslistan och höra av sig till oss så bokar vi in er. 

BOKA PROVNING

Provning bokas i baren eller mejl.

PRESENTKORT

En provning är också presenten du kan ge hen som redan har allt. Du har hittat den. Behöver inte leta längre. Grattis! Går att ge bort till samma person hur många gånger som helst dessutom eftersom ingen provning är den andra lik. 

bottom of page