


Mat, dryck och religion
En måltid är mer än mat. Det är en strategi, ett fältslag som kräver noggranna övervägande och nödvändigheten att välja. Rätt temperatur, avvägning mellan surt, sött och salt, textur och kulör. Närmast en religion. En strävan efter högre höjder. Ambitionen att alltid hitta de bästa kombinationerna. Så ser vi det. Ni däremot, kan skita i allt det där, luta er tillbaka och bara njuta av grymt käk.
Meny
Förrätt
OST&CHARKPLANKA, 169:-/ 125:-
En variation av kallskuret och ostar, inlagda grönsaker, hembakat fröknäcke, kökets hemgjorda marmelad
LITEN SVENSK RÅBIFF, 125.-
70g svenskt nötkött, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, senap- och pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis
MOULES MARINIERS 119:-
Musslor i vitt vin, grädde, vitlök, timjan, brynt bröd.
LÖJRÖM 159:-
Frasig råraka smaksatt med västerbottenost, rödlök, smetana ,
Vegetariskt alternativ med tångrom
129:-
SLUT 110.-
Ny rätt kommer snart.
Våra klassiker
REPUBLIKENS BURGARE
160g 195:- / 320g 245:- / 480g 295:-
Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serveras i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat och pommes
KLASSISKA CHEESEBURGAREN 160g 195:- / 320g 245:- / 480g 295:-
Högrevsburgare med dubbel cheddarost. Serveras i ett briochebröd med silverlök, hamburgergurka, amerikansk senap , ketchup och pommes.
VEGGOBURGARE, 189.-
Hemgjord veggobiff. Serverad i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat samt pommes
Varmrätter
FISH 'N' CHIPS, 185.-
Ölpanerad torsk serveras med picklad gurka pommes och hemgjord tartarsås
SMÖRSTEKT RÖDING 195:-
Stuvad svartkål, syrad pumpa, krossad potatis med brynt vitlökssmör ,krispig grönkål och sotad citron
SALTBAKAD ROTSELLERI 179:-
Jordärtskockscreme, sparris, inlagda grönsaker, brynt smör med soja, riven pecorino, (rädisa, kryddkrasse, chips)
CHILLI PÅ VILDSVIN 189:-
Smörstekt surdegsbröd, syrad rödkål, potato skins fyllda med bacon, creme fraiche och ost
Musslor
MOULES MARINIÈRES, 185.-
Musslor i vitt vin, grädde, vitlök och timjan. Serveras med pommes och aioli.
2
Dessert
FRITERAT ÄPPLE 89:-
Pannacotta på rostad grädde, blåbärskräm
KRÄMIG CHOKLADKAKA 89:-
Mascarponegrädde smaksatt med lime, hallonflarn, kanderade pistagenötter
89:-
Ny kommer snart
TRYFFEL, 25.- /STYCK
En hemmagjord chokladtryffel smaksatt efter säsong och tycke.
SVENSK RÅBIFF, 185:-
140g hemmalt svenskt nötkött, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, senap- och pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis
ÄLGWALLENBERGARE 199:-
Rotfruktskaka, krämig gräddsky, picklad gurka, lingonchutney
SPICYBURGARE
160g 195:- / 320g 245:- / 480g 295:-
Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serveras i ett briochebröd med stark habaneromajonnäs, het Mackmyra-whiskyglaze, romansallad, tomat, silverlök, hamburgergurka samt pommes
Lunch?
Ah men... Självklart! Det är väl en mänsklig rättighet att kunna få en bra öl redan till lunch? Och skulle det inte redan vara det inför vi det hos oss nu. Så det så. Och skall vi ändå hälla upp öl kan vi ju lika gärna servera god vällagad lunch när vi ändå är här, eller hur.
Varje dag bjuder vi en kött- och en fiskrätt som vi kompletterar med en vegetarisk dito som vi byter varje vecka. Vatten, salladsbuffé, kaffe och kaka ingår alltid. Fredagar unnar vi oss med rätta en liten dessert dessutom.
Lunch mådag - fredag 11.00-13.30
Vill du varje vecka få lunchmenyn skickad direkt till din inkorg för att lysa upp bland spam och en strid ström av ännu fler arbetsuppgifter?

Ale, Belgiskt, Stout, Hallonsoda?
Med 30 kranar, 16 leverantörer och stans största ölkyl innehållande ett flaskutbud som får de flesta att ramla av styrpulpeten kan vi helt enkelt inte garantera att precis allt alltid finns hemma - men då har vi minst nitton lika bra alternativ. Nya drycker läggs upp i sociala medier.
En svart marknad...
Nå, hur är det med druvor då? Och hallonsodan, vart tog den vägen?! ... äuumhh?! Okej då, det finns trots allt de som hävdar att vin är en dryck för gudar. Så ja, det finns en rad riktigt bra viner också. Helt i strid med Ölrepublikens konstitution, skall påpekas. Underrättelserapporter skvallrar om att det till och med skall förekomma kaffe, mjölk, mineralvatten och hallonsoda på menyn! Huga!

PROVNINGAR
Är ni minst 10 st boka en egen provning. Öl, cider eller whisky. I kombo med mat, ost eller inte. Pris varierar utifrån era önskemål men de flesta brukar kvala in mellan 4-600 pengar per person.
Frågor om egen provning: provningar@olrepubliken.se
Öppna provningar
Våra öppna provningar kan alla komma på. Det är bara att välja ett par stycken av nedanstående, stryka annat ovidkommande i tjänstgöringslistan och höra av sig till oss så bokar vi in er.
14:00
maj
28
Lager med Fabrikören
Ölgurun och bloggaren Fredrik ”Fabrikör” Ekstedt har äntligen tackat ja till att hålla en ”Lager”-provning hos oss på Ölrepubliken! En riktig djupdykning i ölfamiljen ”Lager ” kan garanteras när Fredrik får fritt spelrum och på den här provningen får både ölnörden och den ”normalt” intresserade sitt lystmäte. Snabba er att boka för att säkerställa er plats och ta del av Fredriks djupa kunskaper inom ”Lager” samtidigt som ni får smaka massa god öl!
PRIS 550:- PLATS KVAR 10
14:00
Juni
11
Beerbliotek Provning
Majornabaserade Beerbliotek grundades 2013 och får numer ses som veteraner på den göteborgska ölscenen. Över 250 olika öl har dom släppt sedan starten och här kommer ni få prova några av dom! Både helt nytt men även lagrat och obskyrt har utlovats av representanterna från bryggeriet som kommer hålla provningen. Missa inte chansen att stifta bekantskap med ett av Göteborgs mest nyskapande bryggerier!
PRIS 550:- PLATS KVAR 10
BOKA PROVNING
Provning bokas i baren eller mejl.
PRESENTKORT
En provning är också presenten du kan ge hen som redan har allt. Du har hittat den. Behöver inte leta längre. Grattis! Går att ge bort till samma person hur många gånger som helst dessutom eftersom ingen provning är den andra lik.