Mat, dryck och religion

En måltid är mer än mat. Det är en strategi, ett fältslag som kräver noggranna övervägande och nödvändigheten att välja. Rätt temperatur, avvägning mellan surt, sött och salt, textur och kulör. Närmast en religion. En strävan efter högre höjder. Ambitionen att alltid hitta de bästa kombinationerna. Så ser vi det. Ni däremot, kan skita i allt det där, luta er tillbaka och bara njuta av grymt käk.

Meny

Förrätt

OST&CHARKPLANKA, 169:-

En variation av kallskuret och ostar, pimentos de padron, marinerade cornichons, hembakat fröknäcke, kökets hemgjorda marmelad.

LITEN SVENSK RÅBIFF, 115.-

70g svenskt nötkött, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, senap- och pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis

MOULES MARINIERS 99:-

Musslor i vitt vin, grädde, vitlök, timjan, brynt bröd.

 VIT & GRÖN SPARRIS 119:-

Ramslökscreme, grillad gemsallad,friterad jordärtskocka

 SLUT 110.-

Ny rätt kommer snart.

Våra klassiker

HÖGREVSBURGARE
180g 189:- / 360g 239:- / 540g 289:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serverad i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat och pommes

KLASSISKA CHEESEBURGAREN
180g 189:- / 360g 239:- / 540g 289:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost. Serveras i ett briochebröd med silverlök, hamburgergurka, amerikansk senap , ketchup och pommes.

VEGGOBURGARE, 179.-

Hemgjord veggobiff. Serverad i briochebröd med majonnäs, karamelliserad lök, hamburgergurka, sallad, tomat samt pommes

Varmrätter

FISH 'N' CHIPS, 175.-

Ölpanerad torsk serveras med picklad gurka  pommes och hemgjord tartarsås

BBQ TALLRIK 210:-

Brisket, kryddig korv, iberico kanben, picklad lök, cesarpotatis, inlagda grönsaker, kålsallad och cornbread

SALTBAKAD ROTSELLERI 169:-

Jordärtskockscreme, sparris, inlagda grönsaker, brynt smör med soja, riven pecorino, (rädisa, kryddkrasse, chips)

S.O.S TALLRIK 149:-

Branteviksill, senapssill, matjesill med brynt smör, färsk potatis, smetana, rödlök, västerbottenost, smär och fröknäcke

Musslor

MOULES MARINIÈRES, 175.-

Musslor i vitt vin, grädde, vitlök och timjan. Serveras med pommes och aioli.

2

Ny musslerätt kommer snart.

Dessert

PAVLOVA 89:-

Marängbotten, lemoncurdgrädde, jordgubbar, coullis

KÖKETS HEMGJORDA GLASS 79.-

Friterade churroskulor, marängflarn

Ny kommer snart

TRYFFEL, 25.- /STYCK

En hemmagjord chokladtryffel smaksatt efter säsong och tycke.

SVENSK RÅBIFF, 179.-

140g hemmalt svenskt nötkött, bakad äggula, syrad silverlök och svamp, brynt smör med soja, senap- och pepparrotskräm, bakad beta, krispig potatis

DEEP FRIED CHICKEN SANDWICH 179:-

Smörstekt levaninbröd, krämig rödkålsallad, krispig kyckling, riven pecorino, chiliolja, picklad rödlök och pommes

SPICYBURGARE

180g 189:- / 360g 239:- / 540g 289:-

Högrevsburgare med dubbel cheddarost och bacon. Serveras i ett briochebröd med stark habaneromajonnäs, het Mackmyra-whiskyglaze, romansallad, tomat, silverlök, hamburgergurka samt pommes

Lunch?

Ah men... Självklart! Det är väl en mänsklig rättighet att kunna få en bra öl redan till lunch? Och skulle det inte redan vara det inför vi det hos oss nu. Så det så. Och skall vi ändå hälla upp öl kan vi ju lika gärna servera god vällagad lunch när vi ändå är här, eller hur. 

Varje dag bjuder vi en kött- och en fiskrätt som vi kompletterar med en vegetarisk dito som vi byter varje vecka. Vatten, salladsbuffé, kaffe och kaka ingår alltid. Fredagar unnar vi oss med rätta en liten dessert dessutom.

Lunch mådag - fredag 11.00-13.30

Vill du varje vecka få lunchmenyn skickad direkt till din inkorg för att lysa upp bland spam och en strid ström av ännu fler arbetsuppgifter? 

 
bombers_small.png

Ale, Belgiskt, Stout, Hallonsoda?

Med 30 kranar, 16 leverantörer och stans största ölkyl innehållande ett flaskutbud som får de flesta att ramla av styrpulpeten kan vi helt enkelt inte garantera att precis allt alltid finns hemma - men då har vi minst nitton lika bra alternativ. Nya drycker läggs upp i sociala medier.

En svart marknad...

Nå, hur är det med druvor då? Och hallonsodan, vart tog den vägen?! ... äuumhh?! Okej då, det finns trots allt de som hävdar att vin är en dryck för gudar. Så ja, det finns en rad riktigt bra viner också. Helt i strid med Ölrepublikens konstitution, skall påpekas. Underrättelserapporter skvallrar om att det till och med skall förekomma kaffe, mjölk, mineralvatten och hallonsoda på menyn! Huga!

 

PROVNINGAR

Är ni minst 10 st boka en egen provning. Öl, cider eller whisky. I kombo med mat, ost eller inte. Pris varierar utifrån era önskemål men de flesta brukar kvala in mellan 4-600 pengar per person.

Frågor om egen provning: provningar@olrepubliken.se

Öppna provningar

Våra öppna provningar kan alla komma på. Det är bara att välja ett par stycken av nedanstående, stryka annat ovidkommande i tjänstgöringslistan och höra av sig till oss så bokar vi in er. 

14:00

Sep

25

Ost & Ölprovning

Vi på Ölrepubliken har nöjet att ge er möjligheten att komma på en kombinerad ost- och ölprovning med Stefan från Linnégatans Ostaffär. Där får ni flanera i smakernas trädgård, och får en upplevelse ni kan drömma om att glömma.

PRIS 550:-  Platser kvar FULLT


14:00

Okt

9

Intro Provning

Här åker vi på en resa genom ölets mångskiftande och smakrika värld. Tillsammans med vår erfarna provningsledare går vi bland annat igenom historia och nutid inom ölvärlden, ölstilar och dess kännetecken och hur man smakar av öl på bästa sätt.

PRIS 450:-  Platser kvar 15

14:00

Okt

16

Ost & Ölprovning

Vi på Ölrepubliken har nöjet att ge er möjligheten att komma på en kombinerad ost- och ölprovning med Stefan från Linnégatans Ostaffär. Där får ni flanera i smakernas trädgård, och får en upplevelse ni kan drömma om att glömma.

PRIS 550:-  Platser kvar 5


14:00

Nov

13

Whiskeyprovning

Skotsk Maltwhisky

PRIS 595:- PLATSER KVAR 24

14:00

Nov

20

Ost & Ölprovning

Vi på Ölrepubliken har nöjet att ge er möjligheten att komma på en kombinerad ost- och ölprovning med Stefan från Linnégatans Ostaffär. Där får ni flanera i smakernas trädgård, och får en upplevelse ni kan drömma om att glömma

PRIS 550:-  Platser kvar 10

14:00

DEc

11

Julölsprovning

Jul- och vinteröl i många former provas, allt från klassisk svensk, belgisk och brittisk till mer moderna uttryck för den brokiga ölstil vi i Sverige kallar julöl.

PRIS 500:- PLATS KVAR 22

BOKA PROVNING

Provning bokas i baren eller mejl.

PRESENTKORT

En provning är också presenten du kan ge hen som redan har allt. Du har hittat den. Behöver inte leta längre. Grattis! Går att ge bort till samma person hur många gånger som helst dessutom eftersom ingen provning är den andra lik.